Projecte Vacances en Pau

Objectius

Metodologia

Durant aquests 2 mesos les famílies organitzen el dia a dia de l’infant en consonància amb la seva vida actual, sense fer res extraordinari. D’aquesta manera l’infant pot fer activitats, visites, excursions, casals, etc.… Des de l’associació promovem unes trobades setmanals, durant el mes de juliol, per tal de poder anar veien l’adaptació de l’infant a la família d’acollida i poder donar suport a aquesta en els dubtes que puguin sorgir.

Alhora també s’aprofita per fer-los passar una revisió mèdica exhaustiva, visita al dentista i vacunació recomanades pel ministeri de salut del govern saharaui. Hi ha diversos convenis amb la generalitat i ajuntaments que faciliten aquestes visites perquè siguin gratuïtes.

A finals del mes d’agost també participem en la manifestació que es realitza des de la Delegació del POLISARIO així com de la Festa Central, moment que aprofiten els infants per retrobar-se amb familiars, veïns i amics.

Les condicions durant els mesos d’estiu als camp de refugiats són especialment complicades, superen cada dia els 50/55º cosa que paralitza qualsevol activitat que vulguin fer. Recordem que aquest poble, aquests nens, no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Per a ells representa sortir d’unes condicions difícils, conèixer un altra cultura, una altre llengua, tenir una il·lusió i esperança fora dels campaments, que els dugui a estudiar i veure un futur millor, al veure el recolzament d’altres pobles vers amb ells….

Cal destacar que tornen contents i també amb moltes ganes de tornar al desert, per molt contrari del que pugui semblar.

Recursos

Què posem a la maleta?