Les entitats sotasignants ens dirigim als nostres ajuntaments i els demanem la màxima atenció amb el tema que ens ocupa.

La situació del poble sahrauí, tant als campaments de refugiats com als territoris ocupats, des de fa quaranta-set anys és insostenible. L’intent de l’ONU i la MINURSO (Resolució 690 del “Consejo de Seguridad” del 29 d’abril de 1991, d’acord amb les propostes acceptades el 30 d’agost de 1988 pel Marroc i el [Frente Popular para la Liberación de Saguía el-Hamra y Rio de Oro “Frente POLISARIO”]) per aconseguir que el conflicte pogués avançar i arribar a la seva fi amb un acord satisfactori per la població sahrauí, han estat fallides i això ha fet que el conflicte quedés encallat en el temps. 

A les darreres dècades les nostres associacions, amb l’ajut econòmic i en alguns casos logístics dels nostres ajuntaments, estem desenvolupant projectes solidaris amb el poble sahrauí. Principalment, impulsant el projecte Vacances en Pau, en el que moltes famílies de les nostres ciutats o pobles acullen infants que provenen dels campaments de refugiats de Tindouf i que són, des d’aquests moments d’acollida, part de les famílies sahrauís. 

Tota la nostra tasca, l’esforç, el treball, la voluntat d’ajudar i fins i tot les aportacions econòmiques que fan els consistoris, no serien necessàries si la situació política i territorial d’aquests infants i en definitiva d’aquest poble, canviés i poguessin tornar a la seva terra en una situació de pau i normalitat.  

ÉS PER TOT AIXÒ QUE:

DEMANEM UNA DECLARACIÓ PÚBLICA DE TOTS ELS AJUNTAMENTS QUE REFLECTEIXI LA CLARA INTENCIÓ QUE EL CONFLICTE PUGUI SER RESOLT AMB UN REFERÈNDUM AL SÀHARA OCCIDENTAL I LA REVISIÓ I SUPERVISIÓ DELS DRETS HUMANS A LA REGIÓ.

Vallès Wilaia

Sabadell a 20 de Març de 2022

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *